Kunst Ji Ho Yong

Gepubliceerd op juli 17, 2013 | door AutobandTV

0

Ji Ho Yong – Unieke bandenkunstenaar!

Kunst en banden gaan heel goed samen. In ons eerste “Kunst blog” beginnen we daarom met een icoon op het gebied van bandenkunst nl. Korea’s trots Ji Ho Yong! Afvalbanden kunnen voor recycling worden gebruikt maar het creëren van deze kunstwerken is eveneens een zeer waardevolle bestemming.

Ji Ho Yong creëert met gebruik van afvalbanden o.a. levensgrote beelden van dieren. Zodra hij beschikt over een grote hoeveelheid gebruikte banden, snijdt hij deze in lagen, om verder te kunnen bewerken. Zijn voorkeur om rubber te gebruiken is te danken aan de flexibiliteit van het materiaal wat hem helpt om de kunstwerken tot in de kleinste details vorm te kunnen geven. De collectie kunstwerken wordt door hem geplaatst op een evolutielijn, met een knipoog naar de evolutielijn van Darwin. Deze evolutie loopt van mutant – carnivoren – herbivoren – omnivoren – geleedpotigen – vissen – hybride dieren – hybride mensen naar de mens. Zijn gewaardeerde kunstwerken omvatten rubber vertolkingen van land en zee dieren, evenals mythologische wezens en genetisch gemodificeerde wezens.

Ji Ho Yong’s passie voor kunst is al begonnen op de jonge leeftijd van vijf jaar. Ji is opgegroeid in het berggebied van Korea en al vroeg leerde hij hoe belangrijk het hebben van een reservewiel bij de Jeep van de familie in dit lastige landschap is. Zijn grootmoeder zorgde voor de kudde runderen en ander vee. De naam Ji, Yong-Ho staat in Korea naar verluid voor “heel sterk” (Ji), “draak”(Yong) en “tijger”(Ho), Zijn afkomst en vroege confrontatie met de natuur inspireerde hem om kunst te maken waarbij hij een beroep doet op de mens om verantwoordelijk om te gaan met de natuur. Deze boodschap wil hij overbrengen door zowel de uitstraling van zijn kunstwerken als het materiaalgebruik.

In 2005 behaalde Ji de Bachelor Fine Arts in Sculptuur aan de Hongik Universiteit, waarna hij vervolgens zijn Master’s degree in Fin Arts volbracht aan de Universiteit in New York.  Tijdens deze studies werden zijn kunstwerken zowel in solo als groepstentoonstellingen voorgesteld aan het grote publiek. Zijn collectie werd o.a. getoond bij het Museum of Art (Seoul 2007), Soca Art Center (Taipei 2009), en in Nederland bij het Canvas International Art (Amsterdam 2011). Zelf houdt Ji van kunstenaars als Buonarroti Michelangelo, Auguste Rodin en Constantin Brancusi. In zijn spaarzame vrije tijd vindt hij het vooral leuk om krachttraining te doen, misschien zoals hij het zelf uitdrukt, omdat hij graag net zo sterk zou willen zijn als zijn sculptures.

Autobandtv heeft voor jou het werk van Ji Ho Yong vanaf 2003-2011 in beeld gebracht!

Ji heeft het vaste voornemen afvalbanden te blijven gebruiken in zijn toekomstige werken, maar sluit tegelijkertijd niet uit dat nieuwe werken onder een ander thema wellicht met gebruik van verschillende nieuwe materialen zal plaatsvinden. Wij kijken in ieder geval uit naar al het nieuwe van Ji Ho Yong!

Tags: , ,


Over de auteur


Back to Top ↑

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com