Bandentesten Arvidsjaur 2013 Driving Scenes,

Gepubliceerd op september 17, 2013 | door AutobandTV

0

Winterbandentest 2013-2014 eerste testresultaten!

De eerste winterbandentest voor het winterseizoen 2013-2014 is dit jaar verricht door het Duitse vaktijdschrift ACE Lenkrad in samenwerking met de Oostenrijkse Automobielclub ARBÖ en de technische inspectiedienst GTÜ. De winterbandentest werd verricht in de maatklasse 185 60 R15 voor compacte modellen en middenklassers. Deze maatvoering is o.a. terug te vinden op wagens als de VW Polo, Opel Corsa, e.a. De Continental winterband Conti Winter Contact TS850 is als overall testwinnaar uit de bus gekomen. Testwinnaar voor de beste prijs/kwaliteitsverhouding is de Firestone winterband Winterhawk 3.

Eveneens goede resultaten behaalden de winterbanden van de merken Dunlop (Winter Response 2), Michelin (Alpin A4), Nokian (WR 3D), Goodyear (UltraGrip8), Vredestein (Snowtrac 3T) en Fulda (Montero 3).  De geteste winterbanden werden beproefd in Ivalo (Finland) op het testterrein Test World en op een testterrein in Mireval (Frankrijk). De winterbanden test van ACE en GTÜ bestaat uit de volgende onderdelen;
1. Rijgedrag in winterse omstandigheden
2. Rijgedrag op nat wegdek
3. Rijgedrag op droog wegdek
4. Prijsverhouding & milieu
Deze onderdelen zijn wederom verdeeld in 14 verschillende eigenschappen. In totaal kunnen er 260 punten worden behaald. Een impressie

De ContiWinterContact™ TS 850 behaalde de beste resultaten op de eigenschappen remmen op sneeuw, remmen op nat wegdek en tractie op sneeuw. Ook op het gebied van handling op sneeuw en rolweerstand kwam Continental als beste merk uit de test. De testwinnaar is er in maten van 14 t/m 17 inch. Daarmee is hij ook geschikt voor grotere automodellen.

De uitgebreide testresultaten zijn als volgt: (tip! even erop klikken voor een vergrote afbeelding)
1856015 winterbandentestNu de aftrap is gedaan, zullen er binnen afzienbare tijd ook andere maten winterbanden worden getest. Op dit moment zijn er nog geen resultaten van de ANWB winterbandentesten 2013 beschikbaar. Deze zullen waarschijnlijk eind oktober-begin november worden gepubliceerd.
Tags: , , , ,


Over de auteur


Comments are closed.

Back to Top ↑

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com