Technologie 14636925_m

Gepubliceerd op augustus 06, 2013 | door AutobandTV

0

What’s – a Tire – App?

Voor de digibeten onder ons, laten we eerst eens beginnen met wat überhaupt een “App” is. Apps staat voor applications, wat zoveel wil zeggen als toepassingen. Een App is een klein computer software programma die je op je mobiele telefoon, I-phone of tablet kunt installeren voor een specifieke toepassing bijvoorbeeld e-books lezen, een spel spelen, een reis plannen, en zo zijn er -tig duizenden toepassingen.

Een App kun je via je telefoon downloaden in een App-store ofwel een online shop cq. store voor Apps. Echter elk mobiel besturingssysteem heeft een eigen shop en Apps. Hou er daarom rekening mee dat een App van het ene besturingssysteem niet zomaar op een ander systeem kan worden geïnstalleerd. De belangrijkste mobiele besturingssystemen zijn Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry OS en Symbian. Vooral bij smartphones speelt het mobiele besturingssysteem een steeds grotere rol, dit bepaalt namelijk het gemak van de bediening. Een overzicht van de verschillende besturingssystemen vind je hier, en als je wilt uitvissen of jou telefoon ook over Android beschikt dan kun je kijken op de website www.androidtoestel.nl.

De App-stores van iOs en Android (van Google) zijn koplopers. Google Play biedt veel gratis Apps (grofweg tweederde), bij Apple’s App Store moet je juist voor zo’n tweederde van de Apps betalen. Omdat het toevoegen van Apps aan de Google Play voor App-makers heel laagdrempelig is, zijn echter niet alle verkrijgbare apps even top.  Maar gezien het grote aanbod in de verschillende App-stores moet jezelf toch altijd even zoeken naar net die Apps die jezelf het nuttigste of prettigste vind. En heb je een App waar je niet tevreden over bent, gewoon even deleten! Verder zijn er legio Apps-shops via internet te vinden waaronder bv. Appszoom.

Goed waar waren we gebleven, oh ja, nu we weten wat een App is – en waar we die kunnen krijgen – kun je je wellicht afvragen wat dit nou met autobanden te maken heeft. Wel, er zijn een aantal fabrikanten die momenteel Apps beschikbaar stellen met een toepassing voor de bandenkoper (eindgebruiker) of de bandenverkoper (B2B). Daarnaast zijn er ook Apps ontwikkeld door programmeurs die bijvoorbeeld bandenmaten herberekenen, aantal kilometers per band en vervanging bijhouden of Apps waarmee je de bandenspanning voor je auto kan opzoeken.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van banden Apps:

App van Goodyear
     Goodyear Road Safety App                   Free download: App Store, Google Play

Toepassing
Goodyear biedt gratis de nieuwste versie van zijn European Road Safety App aan voor iPhone en Android aan. De app is ontwikkeld om je wegwijs te maken in de verkeersregels van andere Europese landen. Die regels kunnen namelijk verschillen van het verkeersreglement in hun eigen land. Gebruikers krijgen een overzicht van 25 Europese landen, waaronder Oostenrijk, Kroatië, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal, Spanje en Zwitserland. De European Road Safety App biedt onder andere verkeersinformatie over de betreffende landen w.o. plaatselijke verkeersregels, verkeersborden, alarmnummers, tol en meer.  Tips voor het rijden tijdens de vakantie bv. nuttige tips voor het inpakken van een caravan. Tips bij noodgevallen bv. wat te doen bij onverwachte situaties en zinnen in 5 talen als er sprake is van een noodsituatatie. Verder voorziet de App in vakantiechecklists en een verkeersbordspel. Eenmaal gedownload kan deze App ook compleet off line werken.

App van Falken
Falken Tire   Falken Tire for iPad                         View bigger - Falken Tire for iPhone screenshot    Free download: Appszoom

Toepassing
De Falken Imag App is een digitaal, multi-media magazine dat gebruikers de mogelijkheid geeft om de nieuwste producten van Falken te bekijken door middel van video, fotografie, en redactioneel drukwerk. De Falken Imag bevat de vier meest populaire producten van Falken t.w.; Azenis RT615k, Azenis PT722, FK452 en Wildpeak A/T. Om de inhoud te verkennen kunnen gebruikers sliden, scrollen, verkleinen en vergroten en content verwijderen. De app werkt als non-linieare minisite. Je kunt op elke plek in de App starten en de content bekijken, met de home button ben je direct terug bij je  startscherm van keuze.

App van Dunlop
Cover art Dunlop Smart Zone                          Dunlop Smart Zone - screenshot thumbnail    Free download: Google Play

Toepassing
Deze Dunlop App bevat een paar nuttige bandentools en bandgerelateerde informatie voor dagelijks gebruik. In de loop van de tijd zal de App verder worden uitgebreid met name met informatie voor Dunlop Tyres Zuid-Afrika.

Apps van Michelin
Cover art Michelin Traffic                                Michelin Traffic - screenshot thumbnail      Free download: Google Play

Toepassing
De “Michelin Traffic” applicatie geeft je toegang tot real-time verkeersinformatie voor de landen: Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Nederland, België, Luxemburg, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Portugal en Turkije. Andere landen zullen nog worden toegevoegd. De dekking is zeer gedetailleerd en omvat de grote steden en de meeste snelwegen. Je kunt rechtstreeks inzoomen naar de belangrijkste routes (pleinen, straten, etc) en nauwkeurige verkeersinformatie verkrijgen. Er is een optie om op te slaan als  ‘favorieten’ zodat je eerdere informatie zoekopdrachten weer terug kunt halen. Naast verkeersinformatie (wegwerkzaamheden etc) vermeld de App ook tankstations en parkeerterreinen.

Cover art Michelin Travel                              Michelin Travel - screenshot thumbnail      Free download: Google Play

Toepassing
Michelin Travel is een gratis App die zo’n 30.000 toeristische attracties verspreid over 85 landen geselecteerd van de Michelin Groene Gids bevat.  Je vindt o.a. beschrijvingen, aanbevelingen, foto’s, notities, en beoordelingen: zo heb je gratis  de wereld in je broekzak! Geolocatie werkt via GPS. Je hebt wel een internetverbinding van min. 3G nodig, echter er is eveneens een mogelijkheid om via het opslaan in een persoonlijk travelbook (en deze te downloaden) ook offline te beschikken over de informatie. De verkregen informatie kan ook worden geshared.

Apps voor het (her)berekenen of vergelijken van bandenmaten
Cover art Cover artCover artCover artCover artCover art

Tire                             Tire                            Wheel Tire            Tyre                           Tire Size                   Tyre
Calculater                Calculater Pro        Calculator             Comparer               Calculator                 Advice

Toepassing
Er zijn een aantal Apps beschikbaar die helpen bij het berekenen van een vervangende bandenmaat. Deze calculators vergelijken de ingevoerde bandenmaat met een ingegeven nieuwe bandenmaat en tonen het resultaat in mm, inches, percentage, kilometer per uur en/of mph. Voor de nauwkeurigheid van de snelheidsmeter en de goede werking van de auto natuurlijk, wordt geadviseerd de bandenomtrek binnen een tolerantiegrens van maximaal +2% of -2% te houden (sommige Apps hanteren 3%). Deze Apps zijn zowel handig voor consumenten als voor diegene die werkzaam zijn in de bandenbranche. De uitgebreidheid en bedieningsgemak verschilt per App, welke het beste bij je past is een kwestie van even uitproberen. Niet alle Apps zijn free downloads. De Apps zijn te vinden zowel via Google Play als Appszoom.

Uiteraard zijn er nog veel meer Apps te vinden in de verschillende App stores!

 

Tags: , , , , ,


Over de auteur


Back to Top ↑

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com