Opmerkelijk Rubber

Gepubliceerd op september 22, 2013 | door AutobandTV

0

Rubber Autoband Robert op oorlogspad by Quentin Dupieux

Rubber” is een franse animatie-comedy film met autoband Robert als sterspeler. Rubber is gemaakt door Quentin Dupieux. De film werd 15 mei 2010 op het Cannes Film Festival vertoond. De beoordelingen van filmcritici varieerde van zwaar negatief tot zeer positief. Financieel gezien is de film in ieder geval wel geflopt.

Verhaallijn van Rubber De film begint met een groep mensen die in een woestijn van Californië worden verzameld om een “film te kijken”. Sherrif Tsjaad begint met een referaat dat er in bioscoopfilms veel filmmomenten zijn die “zonder reden” gebeuren, evenals dat het leven vol zit met zaken die plaatsvinden “zonder reden” en dat deze film voor zowel de kijker als de groep mensen in de film een hommage is aan “no reason”. Een accountant reikt vervolgens verrekijkers uit aan de groep toeschouwers en fietst weg. De toeschouwers bekijken van afstand “de film” en algedurig wordt er terug gezoomd naar deze groep om hun reacties op de gebeurtenissen in “de film” te polsen. Goed wat is dan “de film”. Nou de film gaat over band Robert. Robert is achter gelaten in de woestijd en komt tot leven waarna hij ontdekt te beschikken over  telepathische krachten die hem de mogelijkheid om alles wat hij wenst te vernietigen. Wat begint met een plastic waterfles, eindigt bij een half dorp, aangezien Robert na het zien van een brandstapel autobanden flink pissig is geworden. Ondertussen raakt Robert geobsedeerd door een vrouw die hij volgt naar een motel. De accountant probeert  “de film” vroegtijdig te stoppen door zichzelf en de toeschouwers te vergiftigen, maar 1 man in een rolstol overleeft en wordt naderhand ook door Robert opgeblazen. Naar aanleiding van de moordpartij, wordt er op Robert gejaagd door “het politiecorps”. Robert wordt uiteindelijk op een stoel voor de TV gevonden, kijkend naar  een autorace en aan flarden geschoten door een politie agent. Echter Robert reincarneert als een band van een driewieler, waarna hij zijn weg vervolgd (met een aanhang van waarschijnlijk ook kwade banden) op weg naar Hollywood, en aldus eindigt de film.

Nadat Rubber werd getoond in Cannes, is de film in Amerika gedistribueerd door Magnolia Pictures (genre Magnet Releasing). Rubber heeft zijn première buiten Frankrijk , op 9 juli , 2010 op het Fantasia Festival . Rubber werd eveneens getoond op het Sitges Film Festival, en in Toronto bij het After Dark Film Festival . De reacties op de film varieerde van boe-geroep tot applaus. De DVD en soundtrack zijn vanaf 14 maart 2011 beschikbaar via Ed Banger merchandise website coolcats.fr gemaakt . De DVD en Blu – ray Disc zijn vanaf 7 juni 2011 vrijgegeven en  kunnen wordt besteld bij Amazon.com en andere online retailers.

Uiteraard heeft het team van AutobandTV deze film besteld en bekeken. Tsja, wat moet je ervan zeggen. De film houdt het midden tussen Chucky en New Kids Nitro, maar dan in bandversie met heel weinig dialoog want Robert kan niet praten. De hele film duurt 1 uur en 22 minuten (+ 19 seconden) wat ons betreft precies 1 uur (+19 seconden) te lang is. Het animatiewerk ziet er overigens wel strak uit.

Wil je zelf een oordeel geven, kijk dan hier na de trailer en alle delen van de film. Als toegift hebben we er ook het interview van Robert zelf bij gedaan. Film en toegift valt in de categorie +17 jaar anders is het kijken onder toezicht!
&nsbp


Tags: , , , , ,


Over de auteur


Comments are closed.

Back to Top ↑

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com