Recycling ug bandenschommel

Gepubliceerd op augustus 19, 2013 | door AutobandTV

0

How to – Bandenschommel

De bandenwissel weken komen er zo weer aan. De zomerbanden eraf en de winterbanden er weer om. Als de zomerbanden inmiddels versleten zijn, kun je deze bij de garage achterlaten, maar…… ! Je kunt er in de winter ook een leuk “doe-het-zelf bandenschommel project” van maken zodat je in het voorjaar je eigen bandenschommel(s) in de achtertuin kunt bevestigen.

Band schommels zijn van oorsprong landelijke schommels door boeren gebouwd als entertainment voor hun kinderen. Inmiddels zijn bandenschommels alom bekend en eveneens te vinden in steden, stadswijken, parken en achtertuinen. AutobandTV is ter inspiratie alvast voor je op zoek gegaan naar allerlei type autobandenschommels, werkbeschrijvingen en tips.

Bij het kiezen van een boom bijvoorbeeld een eik, esdoorn, appel of kersenboom, moet je er in ieder geval op letten dat de boom goed gezond is (geen dood hout) en dat de diameter van de uitstekende tak minimaal 10 centimeter is om het gewicht van een bandenschommel te kunnen houden. Je kunt voor de veiligheid de tak waaraan de bandenschommel is bevestigd nog steviger beveiligen door deze tak met een extra touw te verankeren aan de stam of een stevige boven hangende tak. De oude methode om een touw over een tak te gooien en daaraan de bandenschommel te bevestigen wordt niet aangeraden, de boom kan hierdoor beschadigen waardoor de tak door verstikking en het ontbreken van voedingsstoffen kan afbreken. In plaats daarvan is het beter om bouten in de boom te plaatsen en hierdoor het touw te voeren, de boom wordt dan minder beschadigd en groeit rondom de bouten gewoon verder. Kant en klare sets van touwen en bouten zijn o.a. verkrijgbaar via debruineschommels, tarzan-speeltoestellen, en Wickey. Je kunt uiteraard ook zelf een touwenset maken, voor een voorbeeld klik hier.

Voor de constructie van de bandenschommel zijn er allerlei creatieve mogelijkheden. De klassieke cq. horizontale bandenschommel hangt aan 1 bevestigingstouw waarbij je de maat van de band kunt variëren. Als je een grote band ophangt, kunnen er meerdere kinderen tegelijkertijd in schommelen. De verticale bandenschommels zijn met 2 of 3 punten bevestigd.  Naast de traditionele bandenschommels zijn er ook creatieve bandenschommels in de vorm van een dier (paard, hond, haai, etc) of voertuigen (fiets, etc) te maken. Een werkbeschrijving voor het maken van een bandenschommel in de vorm van een pony vind je hier. Een paar tips voor het werken met afvalbanden; als de schommel klaar is, schilder de band  of breng een vernis laag aan. Banden blijven nl. anders zwart rubber afgeven. Verder is het bij de klassieke bandenschommel handig om onderin de band een aantal gaten te boren, zodat regenwater niet in de band blijft staan.

In de slider vind je beeld en videomateriaal van een aantal voorbeelden. Als jouw creatieve bandenschommel klaar is, kun je deze insturen, dan plaatsen we deze erbij!

Untitled

Untitled

Slide 10

Slide 10

Click To Play

Dog Tire Swing

Dog Tire Swing

Dragon Tire Swing

Dragon Tire Swing

Elephant Tire Swing

Elephant Tire Swing

Horse Tire Swing

Horse Tire Swing

Shark Tire Swing

Shark Tire Swing

T-Rex Tire Swing

T-Rex Tire Swing

Slide 13

Slide 13

Click To Play

Slide 11

Slide 11

Click To Play

millegomme

millegomme

millegomme swing

millegomme swing

Slide 12

Slide 12

Click To Play


Tags: , , , ,


Over de auteur


Back to Top ↑

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com