White Walls schoonmaken whitewalls

Gepubliceerd op juli 07, 2013 | door AutobandTV

0

Hoe maak ik white wall banden schoon?

Wanneer je eenmaal white wall banden onder je voertuig hebt, dan wil je natuurlijk wel dat de witte belijning ook wit is en wit blijft. Aangezien tijdens het rijden iedere band, en dus ook white wall banden, vervuilen door bv. wegvuil, vetten, roet, strooizout etc., ontkom je er niet aan om geregeld je white wall banden goed schoon te maken. In deze video slider een aantal voorbeelden van het schoonmaken van whitewalls.

&nspl
Zoals je ziet zijn worden er nog al wat verschillende schoonmaakmethodes toegepast. De vraag is echter of alle schoonmaakwijzes wel effectief zijn en bijvoorbeeld niet je white wall banden beschadigen waardoor deze weliswaar eventjes mooi wit zijn, maar vervolgens bijvoorbeeld door beschadiging al snel juist meer vuil gaan aantrekken. Dat zou niet alleen zonde zijn maar bovendien worden je whitewalls dan ook een ergernis.

AutobandTV heeft daarom maar eens geïnformeerd bij de kenners wat nu de veiligste en gemakkelijkste manier is om whitewall banden te reinigen. En het antwoord hierop kwam snel. Eenvoudigweg veel water gebruiken, de whitewalls met een zachte borstel/spons insoppen met groene zeep, even laten intrekken (!) zodat vuil en de vetten de kans krijgen goed op te lossen, witte belijning nog eens goed boenen en vervolgens met een slang of hoge drukreiniger de zeep en vuilresten wegspoelen. Banden eventueel droog zemen, en dan zouden ze er weer goed uit moeten zien! Verder is het zaak om de whitewalls met regelmaat schoon te maken, zodat het vuil niet gaat invreten. Bovendien werd het gebruik van schuurmiddelen en agressieve schoonmaakmiddelen, bv. chloor, juist afgeraden, aangezien deze de white wall kunnen beschadigen.

Noot: deze schoonmaakmethode geldt eveneens voor de eerste schoonmaak van nieuwe white wall banden waarbij de witte belijning zijn beschermd door een gekleurde beschermlaag!

Tags: ,


Over de auteur


Back to Top ↑

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com