Kunst Cooper bandenkunst

Gepubliceerd op juli 20, 2013 | door AutobandTV

0

Cooper bandenkunst

Begin 2012 kregen vier Britse kunstenaars (Stefan Marner, John Wilson, Stephen Simpson en Richard Rowan) de opdracht van Cooper Tire Europe om een selectie van off-road en racebanden om te zetten in unieke kunstwerken.

Op basis van drie thema’s gerelateerd aan de merken Cooper en Avon Tyres hebben de vier kunstenaars zo’n 257 uren gespendeerd aan het omtoveren van de banden. Een van de thema’s was het diamanten jubileum van de Britse Formule 3 International Series, en aldus werd de Cooper F3 autosport band gebruikt voor deze transformatie. In het kader van het thema “100 jaar motorbanden” naar aanleiding van het 100-jarig jubilieum van motorbandenproductie door Avon Tyre werd een motorband het doelwit.  Tevens werd gekozen voor het  thema winter, hiervoor werd een winterband van Avon gebruikt.

Steve Simpson wist direct toen hij zijn band ontving dat hij de illusie van beweging in zijn kunstwerk wilde verwerken. En naar eigen zeggen van Stefan Marner, leidde het werken op een andere ondergrond tot een hoeveelheid aan nieuwe ideeën voor zijn eigen design. Voor het bandenkunstwerk “de verlovingsring” heeft hij gebruik gemaakt van verscheidene materialen waaronder aluminium, messing en metaal lak. In de slider zie je het uiteindelijke resultaat; flora op de Avon motorband, een wintertafreel op de Avon Ice Touring ST, en een Avon winter veranderde in een enorme verlovingsring.

De kunstwerken zijn tentoongesteld op de Artica Galleries (onderdeel van de Castle Galleries Group) en werden vervolgens eind 2012 geveild via EBay. De opbrengst van de veiling is gedoneerd aan het Tedworth House. Cooper is officieel sponsor van de Race2Recovery (R2R), dit team is voornamelijk samengesteld uit gewond geraakte militairen. Met hun passie voor snelheid heeft het team zich ten doel gesteld om te concurreren met andere teams in de Daker Rally  2013, uiteraard op Cooper banden.

Cooper Tyre Art 2012

Cooper Tyre Art 2012

Tags: , , ,


Over de auteur


Back to Top ↑

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com