Sport Driften

Gepubliceerd op juli 21, 2013 | door AutobandTV

0

Autosport – Driften

Driften is een rijtechniek waarbij de bestuurder de wagen in een vloeiende zijdelingse beweging (dwars) door een bocht stuurt, de wagen wordt dus eigenlijk opzettelijk in overstuur gebracht om dit dan vervolgens zo lang mogelijk aan te houden.

Om een drift op gang te brengen worden zowel beginners- als gevorderde technieken gebruikt. Beginnerstechnieken zijn snel en makkelijk aan te leren aangezien er geen gebruik wordt gemaakt van lastwissels (verplaatsen van het wagengewicht), echter om deze goed aan te leren en te beheersen is wel veel oefening vereist. De handremtechniek, de eenvoudigste beginnerstechniek, is in elke wagen toepasbaar. De drift ontstaat doordat de achterwielen worden geblokkeerd middels het gebruik maken van de hand- of parkeerrem. Wanneer de koppeling is ingedrukt wordt de handrem aangetrokken om de achterwielen te blokkeren (handrem werkt gewoonlijk enkel in op de achterwielen). Zodra de achterwielen blokkeren, wordt het koppelingspedaal losgelaten, lost de bestuurder het gaspedaal en stuurt tegen. Met een voorwielaangedreven auto is het niet noodzakelijk de koppeling in te drukken.

Bij de Powerslide – techniek wordt een bocht volgas genomen om zo overstuur te provoceren door overdreven motorkracht. De kracht van de motor moet voldoende groot zijn om de tractie van de achterwielen te doorbreken en ze aan het spinnen te brengen. Bij de zgn. koppelingstechniek, drukt de bestuurder voor de bocht achtereenvolgens de koppeling in, schakelt een versnellingen terug en brengt de auto uit balans door op het gepaste moment de koppeling bruusk terug te laten opkomen. Zo schuiven de achterwielen weg en begint de auto aan zijn zijdelingse glijbeweging. Door gedoseerd gasgeven kan de bestuurder nu de auto in een zo lang mogelijke drift dwars op de weg houden. De techniek kan motorschade veroorzaken door overtoerental, aangezien de stuurcomputer het motortoerental niet kan beperken wanneer dit door de draaiing van de achterwielen wordt veroorzaakt.

En als laatste in het rijtje beginnerstechnieken is er nog de koppelingsslip of “coup d’embrayage”. Bij deze techniek wordt de koppeling gebruikt om een schok in de aandrijflijn te brengen zodat de achterwielen gaan slippen en de auto uit balans raakt. De beweging met de koppeling wordt ook wel “powerclutch” genoemd gelet op de sterke opbouw van het toerental (power) van de motor tijdens het indrukken van de koppeling. Wel moet dan de stand van het gaspedaal ingedrukt blijven. Wanneer de koppeling dan weer los gelaten wordt komt er in een keer meer vermogen naar de achterwielen waardoor deze gaan spinnen. De Powerslide techniek, koppelingstechniek  en koppelingsslip kunnen niet  worden gebruikt bij voorwielaangedreven auto’s.
Drift technieken
Over naar de gevorderde technieken, deze zijn wel gebaseerd op lastwissels (verplaatsen van het wagengewicht). De remdrift techniek wordt uitgevoerd door al remmend een bocht in te sturen. Al het wagengewicht wordt naar de vooras verplaatst en lokt zo overstuur uit. Wanneer op dat moment met een achterwielaangedreven auto gas wordt bij gegeven, zullen de achterwielen makkelijk tractie verliezen. De  inertiedrift  techniek  is een laterale lastwisseltechniek waarbij het wagengewicht eerst naar de wielen aan de buitenkant van de bocht wordt verplaatst met een snelle stuurbeweging in tegengestelde richting, onmiddellijk gevolgd door een instuurbeweging. Op deze manier worden inertiekrachten van de auto gebruikt om de achterzijde van de auto in de gewenste driftbeweging te dwingen. Soms kan een extra handrem beweging helpen om de inertiedrift sneller op gang te brengen. En als laatste is er de  Gaslos-drift of “lift-off drift”; door het gaspedaal bij hoge snelheid te lossen, zullen auto’s met een neutrale tot overstuurde wegligging van nature in een drift raken. Door de motorremwerking wordt een lastwissel veroorzaakt.  De gevorderde techniek kunnen wel in een voorwielaangedreven auto worden gebruikt.

Tot zover een stukje achtergrond en theorie. Driften is, of je het nu zelf te doet of ernaar kijkt,  zonder meer een spectacel te noemen. Er zijn veel driftteams actief, al dan niet gesponsord door banden-fabrikanten. Een paar bekende driftteams zijn: Team Maxxis, Lookout Drift, Driftworks, LOR Racing – JP, Midnight Illusion, Okinawa Slide Style Entertainers – JP, Slide Squad – JP, Team Donkey – JP, Team Hinga, Team Lexus, Team Outbrake, Team Orange en Team Falken. Bekende competities in de driftsport zijn o.a. The British Drift Championship, D1 (Jpn), MSC (Jpn), Formula Drift (USA), Drift Allstars (UK), en IDS (Europe). Wil je nog veel meer weten over drifting, kijk dan eens  op de site van  Driftworks of de site van Redbull ParkDrift. Buiten het formele en georganiseerde driften, is street drifting eveneens een bekend fenomeen. Daarom vermelden we maar even dat als je nu enthousiast in je auto wilt stappen en drifttechnieken wilt gaan oefenen; je voor je eigen veiligheid en die van andere weggebruikers, beter eerst even een geschikt circuit kunt  opzoeken met wellicht de nodige begeleiding!

Tags: , , , , ,


Over de auteur


Back to Top ↑

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com