Kunst Fabio Viale bandenkunst

Gepubliceerd op november 19, 2013 | door AutobandTV

0

Autobanden van marmer, bandenkunst ten top!

Autobanden van marmer, je kunt er uiteraard niet mee rondrijden maar ze zien er wel top uit! Begin dit jaar  vond voor het  eerst een solo tentoonstelling in New York van kunstenaar Fabio Viale plaats.

Onder de naam Stargate werden van 10 januari tot en met februari 2013 de uitzonderlijke kunstwerken van deze kunstenaar in het Sperone Westwater getoond.  De titel van de tentoonstelling verwijst naar een recent werk van Viale in 2010-2011 waarbij in groot formaat een winkelkrat uit marmer is gemaakt, als symbool voor een deur die leidt door “het niets” wellicht naar andere werelden, sterrenstelsels en onbekende avonturen. Viale maakt o.a. beelden in marmer van realistische objecten als bijvoorbeeld kratten en banden van Goodyear, Michelin en Conti. Soms niet van echt te onderscheiden! Maar bijvoorbeeld ook religieuze beelden die in een nieuwe kunsthistorische context worden geplaatst.

Viale bewerkt eerst de ruwe blokken marmer machinaal en doet de afwerking vervolgens handmatig maar hij maakt ook gebruik van computergestuurde robots waarmee op grote schaal “papieren zakken” uit marmer worden gemaakt (Arrivederci E Grazie ). Helemaal uniek is het kunstwerk Ahgalli III (2008), een functionele boot van marmer waarmee Viale in één klap wereldwijd bekend werd. Je kunt een en ander bekijken in de video’s.

Fabio Viale is in 1975 geboren in Cuneo (Italië) en woont en werkt in Turijn. De kunstenaar studeerde beeldhouwkunst. Meer solo-museum tentoonstellingen Viale zijn Marble in Loft Project Etagi (Sint-Petersburg -2011), Marble in Garage Center for Contemporary Culture (Moskou -2011), en Primo piano d’artista in Museo del Novecento (Milaan -2012). Daarnaast was het werk van Viale opgenomen in groepstentoonstellingen in het Millenium Art Museum (Beijing -2006), XIII Biennale Internazionale Di Scultura di Carrara (Italië -2008); Gian Enzo Sperone Gallery in Sent (Zwitserland – 2010), en The Flag Art Foundation (New York -2011). De kunstenaar heeft (hoe kan het ook anders!) meerdere awards in de wacht gesleept.

De top kunstwerken geïnspireerd door autobanden zijn o.a. Infinito (2011), Ruota Cinese (2010), Opera Rotas (2005), Good Year (2004), Stele en SUV (2012). Deze zie je in de slider.

SUV (2012)

SUV (2012)

Infinito

Infinito

Good Year

Good Year

Ruota

Ruota

Ruota

Ruota

Due Ruota

Due Ruota

Stele

Stele

Rotas Torino

Rotas Torino

Rotas Torino

Rotas TorinoNodo

Nodo

Ruote Piene (2010)

Ruote Piene (2010)

Fuso (2010)

Fuso (2010)Stargate

Stargate

Fabio Viale

Fabio Viale

Wil je  meer werk van Viale bekijken, klik dan hier. Nieuwsgierig geworden naar meer bandenkunst, klik dan hier. Wij zeggen voor nu grazie e arrivederci!


Tags: , , ,


Over de auteur


Comments are closed.

Back to Top ↑

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com