Info photo2

Gepubliceerd op juni 12, 2013 | door AutobandTV

0

Autobanden kopen


Autobanden kopen: Waar moet je op letten?

Heeft jouw auto nieuwe autobanden nodig? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Een filmpje van de Consumentenbond met een paar punten waar je op moet letten als je nieuwe banden gaat kopen:

Overige tips bij het kopen van autobanden

Maximale snelheid
Voor elke band is een maximale snelheid vastgesteld. Dat betekent dat is vastgesteld hoe hard een autoband kan gaan, wat mede afhankelijk is van de auto die je hebt en de rijstijl. Van moderne auto’s zijn de topsnelheden hoog, vaak al meer dan 200 km/u, echter er zijn nauwelijks wegen in Nederland waar zo hard gereden mag worden. In Duitsland kan wel op een aantal wegen met hoge snelheid worden gereden. Er zijn een aantal merken die technologische kennis opgedaan vanuit het race circuit gebruiken voor reguliere banden waaronder bv. Dunlop, Pirelli, Maxxis, Michelin e.a. 

Grootte
Welke hoogte en breedte geschikt zijn voor jouw auto, wordt duidelijk door de fabrikant aangegeven. Soms kun je wel van de grootte afwijken, maar realiseer je dat je auto dan anders gaat rijden.

Levensduur
Kijk goed naar de verwachte levensduur van de banden. De fabrikant zal je een schatting geven, maar het hangt er natuurlijk ook af van de rijstijl en het weggebruik van de band. 

Extra kwaliteiten
Sommige banden hebben extra kwaliteiten, zoals een kortere remweg of weinig benzine verbruik. Dit is interessant om te overwegen.

Rijd de banden rustig in
Wanneer je nieuwe autobanden koopt, zit er vaak nog een glad laagje op het rubber. Dit kan ervoor zorgen dat je minder grip hebt. Rijd ongeveer 600 kilometer rustig aan en zorg dat je een lange remweg hebt.                         

Onderhoud de banden goed
Controleer regelmatig of er genoeg lucht in de autobanden zit. Zo zorg je voor een lager benzine verbruik en minder slijtage. Op die manier heb je langer plezier van je nieuwe banden en het is bovendien veiliger.

 
Tags: , ,


Over de auteur


Back to Top ↑

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com